Categories
  Search
  Categories
  • No categories
  Archives

   Hoe wij labradoodles kweken   Graag stel ik mezelf aan u voor: Claudia Jansen, samen met mijn echtgenoot, 2 kinderen, 4 kippen en onze Australische Labradoodles woon ik aan de rand van Eindhoven, nabij Turnhout, net over de Nederlandse grens. Reeds lange tijd ben ik al hondenliefhebber  en toen ik in 2008 informatie las over de labradoodle was ik meteen verkocht.  Een hond die niet verhaart, die lief is voor kinderen, sociaal naar andere honden, en met bovenmatige intelligentie, dat was de hond die ik wilde !

   Op 23 september 2008 mocht ik onze eerste labradoodle ophalen: Doozle !  Doozle is een standard labadoodle met curly fleece vacht.  Vanaf de eerste dag was voor ons al duidelijk dat dit een bijzonder hondenras is. Stelt u zich eens voor dat een hond weet hoe u uzelf voelt of wat u wil. Een hond die niet vecht met andere honden, met geen enkele, omdat ie daar boven staat. Een hond bovendien die praktisch niet verhaart, ook al heeft ie een hele dikke haardos. De labradoodle houdt van knuffelen, en kan ook geknuffeld worden door iemand met hondenallergie.

   Labradoodle als bezoekhond

   Het is niet voor niets dat het Catharina ziekenhuis in Eindhoven graag op mijn aanbod inging om elke week een uurtje te komen knuffelen op de kinderafdeling. Even afleiding voor zieke kinderen; ze fleuren meteen op zodra Doozle de labradoodle binnenkomt. Het is vrijwilligerswerk wat ontzettend veel voldoening geeft. Ik doe dit samen met Goof, een labradoodle reu, die bij ons in de buurt woont, en ook n echte knuffelbeer is. Op www.doedelteam.nl kunt u lezen en zien hoe leuk dat is !

   Labradoodles kweken

   Omdat ik wekelijks in het ziekenhuis zie hoe bijzonder een labradoodle is, qua intelligentie en hoe goed deze aanvoelen wat wel en niet kan bij een kind, heb ik samen met mijn echtgenoot besloten om met dit ras te gaan fokken. Wij doen dat gewoon gezellig in de woonkamer, want het zijn immers echte gezinshonden. Het fokken nemen wij zeer serieus, wij zijn lid van de ALAEU en ALANL en zullen in 2012 Pebbles ook registreren bij ALFA-Europe. Het belangrijkste doel van deze organisaties is de bescherming van de Australische Labradoodle in de meest brede zin van het woord, om uiteindelijk de toekomst van dit supergezellige hondenras veilig te stellen. Meer informatie over onze aanpak kunt u lezen op de pagina hoe wij werken. Daarnaast voelen wij het als onze taak om mensen zoveel mogelijk voor te lichten over dit fantastische ras, en informatie te geven over het houden en opvoeden van honden in zijn algemeenheid. De meeste hondenrassen hebben 1 uitvoering: elke rottweiler, duitse herder, jack russel etc, ziet er hetzelfde uit. De australische labradoodle is er in verschillende maten, vachtsoorten en groottes. Hieronder hebben wij de verschillende soorten voor u op een rij gezet zodat u voor uzelf kunt bepalen wat voor labradoodle u graag zou willen.

   Voor welke australische labradoodle kunt u bij Happy Doodles terecht ?

   Wij fokken de medium australische labradoodle met een fleece vacht in de lichtere kleuren (zoals bv. cream, caramel, gold en apricot). Wij willen onze pups zoveel mogelijk op Pebbles laten lijken.

    

   Een Happy Labradoodle: de eerste 8 weken

   Het fokken van de australische labradoodle is voor ons een pure liefhebberij. Onze honden maken onderdeel uit van ons gezin, en hebben een eigen mand in de huiskamer. Het welzijn van onze honden en hun puppies staan bij ons voorop. Daarnaast dragen wij het instandhouden en verbeteren van het de ras de Australian Labradoodle hoog in ons vaandel.

    

   Labradoodle Socialisatie

   Een pup van Happy Doodles groeit op in onze woonkamer en zal dus snel gewend zijn aan de dagelijkse geluiden (stofzuiger etc.), kinderen en andere alledaagse gebeurtenissen. Ook nemen wij de pups regelmatig mee in de auto of gezellig in de bolderkar naar de markt of winkelcentrum.

   Labradoodle Training

   Na enkele weken starten wij met zindelijkheids- en puppytraining zodat de overgang naar uw huis niet groot zal zijn. Verwacht niet een afgetrainde puppy want dat kan natuurlijk niet op die leeftijd. Zodra de pup bij u woont is het zaak snel te starten met gehoorzaamheidstraining. U kunt deze training ook bij ons volgen, samen met de andere nieuwe eigenaren of  1-op-1, dus alleen u met uw nieuwe pup.

   Medische verzorging

   Regelmatig worden de pups onderzocht door de dierenarts , worden alle inentingen gegeven en worden ze ontwormd. Als de pup de leeftijd van 8 weken bereikt heeft zal deze voorzien worden van micro chip met uniek ID-nummer, en zal de pup worden gecastreerd (ook bij teefjes noemen we dit castreren).

   Castratie

   De pups worden gecastreerd om ervoor te zorgen dat alleen geselecteerde kwekers verder mogen kweken met dit unieke ras. De unieke kenmerken van dit bijzondere hondenras moeten behouden blijven en dat kan alleen als scherp toezicht gehouden wordt op de beschikbare bloedlijnen. Er zijn voor- en tegenstanders te vinden voor- en tegen vroegtijdig castreren, maar wij kunnen u vertellen dat dit in Amerika de normaalste zaak van de wereld is. Daar worden de meeste honden al jaren vroegtijdig gecastreerd en deze honden ondervinden er geen enkele schade van. De dierenarts waar wij mee samenwerken heeft ook ruime ervaring hiermee.

   Inschrijven

   Inschrijven kan alleen na een persoonlijke kennismaking. Tijdens deze kennismaking kunt u onze labradoodles in het echt zien en ervaren of dit ras iets voor u en uw gezin is. Wij zullen u zoveel mogelijk informatie geven en uw vragen beantwoorden. Aan het einde van het gesprek krijgt u van ons een inschrijfformulier mee. U kunt uzelf niet meteen tijdens uw bezoek inschrijven. Tijdens uw bezoek bent u namelijk meteen verkocht en het kopen van een hond mag geen emotionele beslissing zijn vinden wij. Wij adviseren er een nachtje over te slapen en als u dan alles gewogen heeft kunt u het inschrijfformulier invullen en mailen/opsturen.

   Keuze van een pup

   De volgorde van inschrijven heeft geen invloed op de keus. De 1e inschrijving heeft dus niet eerste keus. Wij nemen de pups in de 6e week een gedragstest af. U kunt bij de inschrijving aangeven wat uw voorkeur heeft, voor wat betreft geslacht en kleur, en in hoeverre u daaraan wilt vasthouden. Met behulp van de gedragstest en onze dagelijkse ervaringen met de pups kunnen wij goed inschatten wat voor karakter de hond heeft. Wij proberen de pup zo goed mogelijk te matchen met de familie. Die match is voor ons belangrijker dan geslacht of kleur. Uiteraard heeft u het recht te weigeren, in dat geval zal de pup aan iemand anders gegund worden en komt u weer onderaan de wachtlijst te staan.

   Afspraak maken of meer informatie

   U kunt ons bellen om een afspraak te maken of voor meer informatie. U kunt ons bereiken op 0031 40 292 64 28.